Schipperspool

Schipperspool

Een idee, onder enkele van onze gebruikers, is om een bemanningspool op te zetten volgens de principes hieronder beschreven. Als bestuur zien wij hier wel iets in, maar veel belangrijker is of jullie als gebruikers van de Schepencarrousel dit iets vinden, ofwel als vrager, of als aanbieder…… Graag reacties!!

Voorzetje opzet bemanningspool Schepencaroussel

Het uitgangspunt is dat er een pool komt van mensen die zich beschikbaar stellen als tijdelijk bemanningslid voor deelnemers aan de Schepencaroussel.
Dit kan nodig zijn in geval van ziekte, onderbemanning voor een bepaald traject of…vul maar in.

Het geheel is gebaseerd op het principe van het verlenen van een vriendendienst. Er is in geen enkel geval sprake van een of ander dienstverband of andere arbeidsrechtelijke verhouding. De opstapper vaart mee als “vriend van de Schepencaroussel”. Indien gewenst kan de opstapper zelf voor een reisverzekering zorgen.

In principe is er sprake van gesloten portemonnees van beide kanten. Feitelijke onkosten zoals reiskosten worden wel vergoed. Hierover worden vooral afspraken gemaakt zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Voor de opstapper is er “kost en inwoning” geregeld.

Databank
Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen kan het nuttig zijn om een soort databank op te stellen waarin enerzijds de vraag naar opstappers verwoord wordt (type schip, traject, tijdspanne etc.). Aan de andere kant profielen van opstappers (ervaring, beschikbare periodes, specifieke kwalificaties etc.). Bij “Recensies” kunnen deelnemers hun verhalen kwijt.

De Schepencaroussel stelt haar site en het stuk gereedschap “Bemanningspool” ter beschikking maar is verder op geen enkele manier betrokken bij bemiddeling tussen vraag en aanbod.

3 gedachten over “Schipperspool

  1. Fantastisch idee! Wij varen vanaf 1 april rond met ons museumschip Serendiep, zie Serendiep.nl, en kunnen zeker af en toe een schipper gebruiken. Zelf zijn we beschikbaar als bemanning zonder papieren, tot we ons vaarbewijs hebben.

  2. Ben beschikbaar als bemanning. 12 jaar ervaring op mijn eigen schip de Margaretha (17.5 x 4.2). Vaarbewijs 1 en 2, marifooncertificaat. Alles in overleg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.