Ligplaatsen in ontwikkeling

Ligplaatsen in ontwikkeling

Ligplaatsen in ontwikkeling

Naast aangesloten ligplaatsen zijn wij nog in overleg met onder andere de volgende locaties:

Groningen: Al geruime tijd zijn we in gesprek over ligplaatsen in Hoogkerk. De gemeente heeft belangstelling voor het model en de principes de Schepencarrousel. Wij hebben onze mogelijkheden aangegeven, waarna de gemeente verder is gegaan gaat met het ontwikkelen van haar plannen, in samenwerking met ons en andere partijen. Volgens de laatste berichten worden de ligplaatsen in het voorjaar van 2021 gerealiseerd.

Tilburg: Er zijn verregaande afspraken met de Piushaven voor mogelijkheden voor schepen van de Schepencarrousel. We hopen dat in 2020 te kunnen bestendigen.

Winschoten: Al enige jaren is er contact met de gemeente Oldambt. Deze wil volgens de Schepencarrouselformule een drietal plaatsen inrichten aan de Renselkade. Struikelblok is vooralsnog de geringe waterdiepte.

Hasselt: In Hasselt zijn ook schepen van de Schepencarrousel welkom, we zijn nog in overleg over de precieze afspraken. Momenteel is het mogelijk om aan het Zwarte Water te liggen, 3 dagen gratis op vertoon van de blauwe pas.

Leeuwarden: We zijn in Leeuwarden in gesprek met de museumhaven.

Geertruidenberg: Stelt ligplaatsen beschikbaar t.b.v. historische schepen, wil wel graag samenwerken met de Schepencarrousel. Afspraken moeten nog worden gemaakt.

Zwolle: Wil iets met lagere tarieven voor historische schepen; motie D’66