Eendracht X 1929

Eendracht X 1929

Scheepstype: luxemotor

Bouwwerf: De Hoop, Leiden

Bouwjaar: 1929

Lengte: 3000 cm

Dit schip beschikt over een spandoek waarmee het “verhaal van het schip” in de haven kan worden gepresenteerd.

   

Breedte : 578

Diepgang : 140 cm

Kruiphoogte : 500 cm

Officiële thuishaven : Werkhaven Hitland, Nieuwerkerk aan den IJssel

Motor : Brons

Vermogen van de motor : 90 PK

Bouwjaar van de motor : 1926

ENI-nummer : 03150306

Luxemotor
Een luxemotor is een schip welke altijd voorzien is geweest van een motor, dus zonder zeilgeschiedenis. In het toenmalige ontwerp van de rompvorm is daarom enkel rekening gehouden met eigenschappen gebaseerd op voortstuwing door middel van een motor. Belangrijk, in het oog springende kenmerken zijn een steile steven, meestal een geveegde kont en een voor die tijd aardig “luxe” en ruim bemeten woning voor de schipper met zijn gezin.

Apeldoorn
De Eendracht X is gebouwd voor De Verenigde Koninklijke Papierfabrieken van Gelder Zonen N.V. vestiging Apeldoorn. Het werd gebruikt voor het vervoer van rollen papier en cellulose. Het Vaargebied was tussen Velsen, Renkum en Apeldoorn. Bij de bouw zijn destijds de afmetingen afgestemd op de afmetingen van de sluizen in het Apeldoorns Kanaal. In het jaar 1972 is het kanaal in onbruik geraakt door de ontwikkelingen van vervoer via de weg het spoor.

Papier
Van Gelder had een eigen vloot voor de aanvoer van grondstoffen en afvoer van eindproducten. De den is rond om beschadigingen van de rollen papier te verminderen. De stuurhut is hoog om over de lading papierrollen te kunnen kijken. Voor het laden en lossen was er een houten laad- en lostuig met voor- en achtergiek.

Bakjesknapper
De 2 cilinder Bronsmotor nr. 1583 uit 1926 die van origine een bakjesknapper van 70 pk was, maar vóór de inbouw is verdieseld waardoor het vermogen 90 pk werd. In de oorlog heeft het schip nog gevaren op een vergasser.

Verbouwingen
Het schip is in 1992 omgebouwd tot varend woonschip en wordt door de eigenaar als zodanig gebruikt.