Noumka 1936

Noumka 1936

Scheepstype: overige (motor)

Bouwwerf: Boele Temse

Bouwjaar: 1936

Lengte: 3808 cm

Dit schip beschikt over een spandoek waarmee het “verhaal van het schip” in de haven kan worden gepresenteerd.

   

Breedte : 505

Diepgang : 053 cm

Kruiphoogte : 4.50 cm

Officiële thuishaven : Rotterdam

Motor : Mc laren M6 / MK1A

Vermogen van de motor : 132 PK

Bouwjaar van de motor : 1953

ENI-nummer : 02329343

Geschiedenis;

Het schip NOUMKA is in 1936 gebouw om de werf Boele in Temse door de familie Decroiliere en die nog steeds het zuster schip Noumea in de vaart heeft.
De schipper wilde perse in de matrozen hut voorop overnachten om te controleren of alles wel goed werd afgebouwd door de werf.
Hij wilde perse dat het schip met 8mm dik staal werd gebouwd zodat dit uiteindelijk tot een zeer sterkte spits is geworden waar op de dag van vandaag nog bijna 100% origineel is.
Dit kun je vooral zien in de roef waar het verblijf nog in staat is zoals ze van de werf werd opgeleverd met op zijn Belgisch met marmeren schouw.
Sinds de tachtiger jaren uit de beroepsvaart. Kort daarna heeft dit schip een hoofdrol gekregen in de Belgische detective-serie "Maigret".
Vervolgens is nog een aantal keren van eigenaar veranderd maar heeft altijd haar eerste scheepsnaam behouden.
Een zescilinder met vier kleppen per cilinder, direct ingespoten, en 132 pk bij 1000 toeren per minuut. De McLaren M6MK1A uit 1953 in de spits Noumka een zeldzaamheid

Heden;
Is de NOUMKA een zeer luxe woonschip met alle voorzieningen zoals in een nieuw huis en is zeer professioneel betimmert en technisch goed uitgevoerd zoals de wensen op een nieuwbouwschip van deze tijd.
De huidige eigenaar kan met zijn gezin makkelijk hiermee op vakantie en meer dan 3 wkn voor anker gaan liggen in bijvoorbeeld de Biesbosch.
Doordat het schip goed word onderhouden blijft ze er erg goed uitzien en daarnaast is het schip goed te bevaren met een recent gemonteerde elektrische boegschroef.