Waterjuffer 1921

Waterjuffer 1921

Scheepstype: overige (motor)

Bouwwerf: ‘ s Lands Welvaren, Vlaardingen

Bouwjaar: 1921

Lengte: 1450 cm

   

Breedte : 320

Diepgang : 80 cm

Kruiphoogte : 300 cm

Officiële thuishaven : geen

Motor : Mercedes OM312

Vermogen van de motor : 100 PK

Bouwjaar van de motor :

ENI-nummer :

De "Waterjuffer" is in 1921 op de werf 's Lands Welvaren in Vlaardingen gebouwd in opdracht van dhr W. Mosterd uit Maasland, zij werd toen gedoopt als " Delfland2"
Zij was 21 meter lang en 3.24 breed en kon er 40 ton geladen worden. Doordat zij een motorkont heeft, werd ze voortgedreven door een 16 PK Brons. Zij werd voor boeren en tuinders gebruikt.
In 1964 werd ze gekocht door Aad van der Valk uit Rijswijk en is ze een aantal jaar onder de naam " Valentina" actief geweest in de veenvaart.
In 1975 is zij ingekort tot haar huidige lengte door dhr van Waveren uit Monster, die tijdens het inkorten, naar eigen zeggen, onder het schip terecht is gekomen. Tijdens deze grootscheepse verbouwing is er een achterroef en opbouw opgekomen, evenals een nieuwe motor erin
Wat er tussen 1975 en 2005 met haar is gebeurd is weinig van bekend. In 2005. is ze in Brielle terechtgekomen en heeft ze daar een tijd als krakerspand gediend, doordat de toenmalige eigenaar door omstandigheden niets of weinig met haar kon doen.
In 2013 is ze gekocht door dhr Langenkamp uit Mook en is ze door hem zeer grondig verbouwd tot het prachtige scheepje wat ze nu is. Hij heeft haar helemaal leeg getrokken en alles opnieuw opgebouwd en geïsoleerd, waardoor het nu een dame is waar het goed op toeven is.
Hij heeft de naam veranderd in Baldr, een naam uit de Noorse mythologie, hij was de zoon van Odin en bracht vrede en goedheid, zijn paleis verspreidde licht over de aarde, hij werd ook geëerd als god van de lente, wijsheid en welsprekendheid en bracht hij overal voorspoed.
Ik heb de dame in juni '22 gekocht om op te gaan wonen en varen, haar naam " Waterjuffer " is bedacht door mijn partner, die op zijn eigen schip woont. Deze naam past uitstekend bij het scheepje en bij mij.