Mail

Ons algemene mailadres is flessenpost@schepencarrousel.nl. Berichten naar dit adres worden doorgestuurd naar voorzitter, secretaris en penningmeester.

Bank, Kamer van Koophandel
NL14 RABO 0106 7534 44 t.n.v. Stichting Schepencarrousel, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09189826.

Bestuur
Iede Nieuwhof (voorzitter/secretaris): (06) 5539 3123
Nico Tiel (penningmeester): (06) 5179 5488
Nenette Dieleman  (algemeen bestuurslid)
Robbert van Hasselt (algemeen bestuurslid)
Berdie de Ruiter (algemeen bestuurslid, havencoördinator)
Ronald Zoutendijk (algemeen bestuurslid

Het bestuur laat zich ten aanzien van strategie en promotie adviseren door Marianne van der Linden en Annelinde Gerritsen.

Oprichting
De Schepencarrousel is een initiatief van Stichting Er-varen, opgericht op 18 december 2008 te Arnhem. Sinds 22 maart 2019 is onze officiële naam Stichting Schepencarrousel, maar de inspiratie is dezelfde gebleven.

De droom van de Schepencarrousel
In de ideale wereld bewegen markante schepen zich van de ene naar de andere haven, in Nederland of zelfs daarbuiten. Deze schepen zijn markant, omdat ze een verhaal hebben: ze hebben een geschiedenis; er is veel gebeurd aan boord of ze zijn op een speciale wijze gebouwd. Ze zijn bijzonder om te zien, én ze varen. Ze brengen beweging, reuring in de haven waar ze aankomen en tijdelijk verblijven. Het is een feestje voor gemeente en omwonenden als zo’n schip aanmeert. Er gebeurt iets. Uiteindelijk vertrekt het schip weer, onderweg naar een volgende, bijzondere plek.

De schipper is jonge vrouw of man, voor wie het niet uitmaakt waar zij of hij woont of werkt. Want dat kan nu immers overal met mobiel bellen, internet, zonnepanelen, enzovoort. Maar de schipper kan ook iemand zijn die altijd al heeft gedroomd van wonen – en ook nog varen – op een bijzonder schip, maar nooit de stap durfde te zetten. En nu dus wel. En ook de bewoner van een oud historisch vrachtschip dat al jaren in een vaste haven ligt, wil eigenlijk graag in beweging komen. Hun allen lonkt het avontuur. Een schipper wil varen. En welkom zijn in de haven.

De Schepencarrousel maakt deze dromen mogelijk. Zo kunnen de schepen varen van haven naar haven, waar ze vervolgens voor een maand of drie kunnen verblijven. De Schepencarrousel regelt de verblijfplek voor het schip en maakt afspraken met schipper en gemeente over havengelden, duur van het verblijf en andere faciliteiten.

Schippers zoeken het avontuur en markante schepen komen in beweging. Nieuwe schippers dienen zich aan. Hun ervaringen zullen zich verspreiden. Ze zorgen voor bedrijvigheid en nieuwe activiteiten in de havens, waar ze warm welkom worden geheten.

Nieuwe verhalen worden geboren…