Varen

We zijn trots op ons netwerk en zien je daar graag gebruik van maken. De tocht van de ene ligplaats naar de andere kan best lang zijn. Deze pagina kan je helpen je vaarplan vorm te geven.

Ligplaatsen op de kaart

Wij hebben een eenvoudige, snel ladende kaart gemaakt waarop te zien is hoe onze ligplaatsen over het land verspreid zijn. Als je inzoomt blijkt al het aanwezige water op deze kaart goed zichtbaar. Als je op een specifieke ligplaats klikt, krijg je de naam van de locatie te zien en kun je doorklikken naar de details, waaronder het boekingsformulier. De kaart opent in een eigen tabblad.

Onze ligplaatsen tussen de “ligplekken onderweg” van de LVBHB

Het bijzondere van een carrouselligplaats is dat je er tot drie maanden achtereen kunt liggen. Een vaste ligplaats is daarmee (bijna) overbodig. Als je meer in beweging bent, bijvoorbeeld op weg van de ene carrouselplek naar de andere, denk dan eens aan de honderden mogelijkheden die te vinden zijn op de kaart van onze vrienden van de LVBHB. Ook deze kaart opent in een eigen tabblad. Onze “eigen” ligplaatsen zijn met een blauw stuurwiellogo aangegeven. Dat maakt de planning wel zo eenvoudig.

Andere kaarten

Voor de klassieke papieren kaart met daarnaast een almanak met bedieningstijden en haveninformatie valt veel te zeggen. Als je bovendien de stremmingen en waterstanden op teletekst raadpleegt ben je in principe goed geïnformeerd.

Je kunt het ook over een heel andere boeg gooien en “digitaal gaan”, bijvoorbeeld met Waterkaart.app alias Waterkaart.net (€6,99 per jaar), Vaarkaart Nederland (€7,99 per jaar), of Waterkaarten.app (€44,99 per jaar). Al deze apps geven een kaartbeeld dat direct vertrouwd voorkomt. Er zijn echter legio aanbieders, te veel voor een pagina als deze.