Varen

We zijn trots op ons netwerk en zien je daar graag gebruik van maken. De tocht van de ene ligplaats naar de andere kan best lang zijn. Deze pagina kan je helpen je vaarplan vorm te geven.

Onze ligplaatsen tussen de “ligplekken onderweg” van de LVBHB

Het bijzondere van een carrouselligplaats is dat je er tot drie maanden achtereen kunt liggen. Een vaste ligplaats is daarmee (bijna) overbodig. Als je meer in beweging bent, bijvoorbeeld op weg van de ene carrouselplek naar de andere, denk dan eens aan de honderden mogelijkheden die te vinden zijn op de kaart van onze vrienden van de LVBHB. Ook deze kaart opent in een eigen tabblad. Onze “eigen” ligplaatsen zijn in veel gevallen met een blauw stuurwiellogo aangegeven. Dat maakt de planning wel zo eenvoudig.

Vaarkaarten

Voor de klassieke papieren kaart met daarnaast een almanak met bedieningstijden en haveninformatie valt veel te zeggen. Als je bovendien de stremmingen en waterstanden op teletekst raadpleegt ben je in principe goed geïnformeerd.

Je kunt het ook over een heel andere boeg gooien en “digitaal gaan”, bijvoorbeeld met Waterkaart.app alias Waterkaart.net (€6,99 per jaar), Vaarkaart Nederland (€7,99 per jaar), of Waterkaarten.app (€44,99 per jaar). Al deze apps geven een kaartbeeld dat direct vertrouwd voorkomt. Er zijn echter legio aanbieders, te veel voor een pagina als deze.