Schepencarrousel – Markante schepen in beweging

Meedoen met de Schepencarrousel

Leuk dat je overweegt mee te doen de Schepencarrousel! Misschien wel doordat je je ooit hebt aangemeld voor onze nieuwsbrieven. Wil je een volgende stap zetten? Dan zijn daarvoor verschillende mogelijkheden.

Aanmelden als donateur-schipper

Iedere deelnemende schipper is automatisch donateur. Van de schippers verwachten wij dat ze hun schip op een positieve manier presenteren. Dat zit hem bijvoorbeeld in onderhoud, netheid, verzekering, contact met ligplaatsbeheerders en eventuele omwonenden. Dit is nader uitgewerkt in ons Huishoudelijk Reglement. Deelnemende schepen kunnen zonder uitzondering zelfstandig varen, maar kampen met beperkte ligmogelijkheden. Tussen de beroepsvaart liggen zij in de weg en in jachthavens zijn ons soort schepen een vreemde en vooral te grote eend in de bijt.
Voor €40 (gereduceerd coronatarief) kun je je met je schip aanmelden om gebruik te maken van de aangeboden tijdelijke ligplaatsen. In dat bedrag is €10 voor de eerste inschrijving inbegrepen; aan onze kant komt er namelijk nog wel het een en ander kijken voordat schip en schipper daadwerkelijk kunnen deelnemen. Wie zich tijdens of na de Traditionele Schepenbeurs in Den Helder aanmeldt, betaalt pas vanaf 1 januari maar kan wel (bijna) gelijk deelnemen. Aanmelden kan met de knop hieronder.

Aanmelden als ligplaatsbeheerder

We staan altijd open voor uitbreiding van ons netwerk. Geschikte aanmeervoorzieningen, elektriciteit, drinkwater en afvalinzameling vormen de basis, voor periodes tot drie maanden en tegen een vriendelijk tarief. Contact leggen kan met de knop hieronder.

Donateur worden

Vind je de Schepencarrousel een goed initiatief maar heb je nog geen schip, of denk je pas over een paar jaar actief te gaan varen, ook dan ben je welkom. Vergelijk het met de KNRM; die heeft zijn Redders Aan Wal. Voor €10 per jaar steun je de Schepencarrousel en krijg je toegang tot veel meer informatie over zowel de deelnemende ligplaatsen als schepen.