Elizabeth Sophia 1924

Elizabeth Sophia 1924

Scheepstype: luxemotor

Bouwwerf: De Onderneming, Nieuw-Lekkerland

Bouwjaar: 1924

Lengte: 2424 cm

   

Breedte : 426

Diepgang : 90 cm

Kruiphoogte : cm

Officiële thuishaven : Leeuwarden

Motor : DAF 575

Vermogen van de motor : 105 PK

Bouwjaar van de motor :

ENI-nummer : NA

Geveegde kont
Het scheepstype kenmerkt zich door de rechte voorsteven en een sterk geveegde kont. Een mooie schuin gebogen oplopende achterkant, zouden gewone mensen zeggen. Tussen 1920 en 1932 zijn veel luxe motoren gebouwd, de meeste in Nederland en een enkele in België. In verschillende uitvoeringen, van 15 tot 300 ton.
Motor
In de beginjaren van de twintigste eeuw werden de eerste binnenvaartschepen gebouwd die vanaf de werf waren uitgerust met een motor. Het zeil werd verdrongen door de motor. In de meetbrief wordt vermeld dat er in dit schip een ‘ruwoliemotor’ geplaatst is.
De traditionele zeilschepen, zoals de tjalken, waren ongeschikt om een motor in te bouwen, dus bij dit nieuwe type werd het achterschip volledig aangepast en verruimd, zodat er tevens meer leefruimte voor het schippersgezin ontstond. Vandaar de naam ’luxe motor’. Een hulpzeil werd nog wel verplicht gesteld door de verzekeringsmaatschappij, omdat het vertrouwen in de motor nog niet zo groot was. De roef werd vaak met luxe houtsoorten fraai ingetimmerd. Bij dit schip is dat niet het geval, maar de oude intimmering uit 1924 is gelukkig niet verloren gegaan.
Woonschip
In de jaren zeventig is de huidige ‘Elisabeth Sophia’ omgebouwd tot woonschip en is een nieuw hoofdmotor geplaatst, een gemariniseerde vrachtwagenmotor. Voor de liefhebbers: een DAF-575, een zescilinder sneldraaiende dieselmotor van 105 pk. Na een tijd in Amsterdam gelegen te hebben, kwam het in 2004 naar de Friese hoofdstad, waar de huidige eigenaar het in 2009 kocht.
Het scheepstype is nog steeds bijzonder populair als varend woonschip. In Harlingen worden zelfs weer nieuwe luxe motoren gebouwd.