Horizon 1929

Horizon 1929

Scheepstype: luxemotor

Bouwwerf: Gebr. van der Laan, Woubrugge

Bouwjaar: 1930

Lengte: 2904 cm

Dit schip beschikt over een spandoek waarmee het “verhaal van het schip” in de haven kan worden gepresenteerd.

   

Breedte : 455

Diepgang : 120 cm

Kruiphoogte : 335 cm

Officiële thuishaven : Beneden-Leeuwen

Motor : DAF 575

Vermogen van de motor : 85 PK

Bouwjaar van de motor : 1968

ENI-nummer : 03030870

De Horizon, zoals ze nu heet, was in haar beginjaren “De Verwachting III”. Een gebruikelijke naam voor die tijd net zoals Goede Hoop, of Hoop op Zegen en Hoop en Vertrouwen. Ook werd de naam van ‘de vrouw‘ vaak geëerd als naam van het schip, bijvoorbeeld: Vrouwe Pietronella, Vrouwe Jacoba. In alle gevallen bedacht op goede zaken en voorspoed voor schip en bemanning. Ze is gebouwd op de werf van de Gebroeders van de Laan in Woubrugge in 1930.
De Verwachting is van het type Luxe Motor en heeft gevaren met bulkgoed, vracht die los wordt gestort in het ruim. Zelf heb ik het schip met vracht zien varen vanuit Woerden richting Utrecht met hoogstwaarschijnlijk veevoer. Ze had al een verhoogde den (opstaande rand van het ruim), die op de linker foto nog duidelijk te zien is.
Ze is eind vorige eeuw gesaneerd waarna de vorige eigenaar de mooie romp geschikt heeft gemaakt om er comfortabel op te wonen, maar ook vooral tochten naar Frankrijk mee te maken. Daar is ze uitermate geschikt voor vanwege de afmetingen en met name de hoogte van de bruggen in Frankrijk.
Wilt u meer weten? Klop aan en zie de Horizon van binnen…