Tangent 2009

Tangent 2009

Scheepstype: kotter, overige (motor)

Bouwwerf: S. Holland Marine Fab. Ltd, East Heckington Gravely, uk

Bouwjaar: 2009

Lengte: 1585 cm

Diepgang : 170 cm

Breedte : 485 cm

Kruiphoogte : 343 cm

Officiële thuishaven : Altijd onderweg

Motor : Vetus Deutsz DTA66

Bouwjaar van de motor : 2009

Vermogen van de motor : 210 PK

ENI-nummer :

   

De GB 52 Tangent is een bewezen zeewaardig (CE klasse A) stevig en solide motorschip en gebouwd in 2009 op de werf S. Holland Marine Fab. Ltd, East Heckington Gravely, uk. Lijkend op een trawler, gebouwd naar voorbeeld van de overal varende vissers schepen met een trechter vormig net aan beiden zijden. Nu nog Tangent, straks omgedoopt naar Crystal Star. Het schip is van Engelse makelarij en heeft daar van 2009 tot 2013 rond gevaren over Engelse wateren. Daarna is zij door de tweede eigenaar naar Nederland over laten komen. We zijn de derde eigenaar van het schip. Het is al een prachtig schip. Maar wij zullen het gaan gebruiken als varende woning om een thuis te geven aan ons gezinnetje. De tweede eigenaar voor ons heeft zeer lange reizen gemaakt over zeeën en Europese kanalen en rivieren. Waaronder de Oostzee en via de Donau voorbij de Krim naar de zwarte Zee en de middellandse zee. Door de zeer degelijke constructie maar ook een beperkte kruishoogte is het ook een schip geschikt voor de Franse kanalen. Door het hebben van een dubbele kiel kan het schip ook droogvallen.

Het schip symboliseert vastberadenheid, geborgenheid en een baken van rust.

Het gaat niet om de bestemming maar om de reis ernaartoe. Dat willen wij zo graag gaan beleven en ervaren met ons gezin.

Herkomst naam Tangent:
De raaklijn of tangent aan een kromme in een punt van die kromme is in de meetkunde de rechte lijn door dat punt die in dat punt dezelfde richting heeft als de kromme. Het punt waarin de raaklijn de kromme raakt, heet raakpunt, soms ook tangent punt. De raaklijn is de benadering van de kromme in het raakpunt door een rechte lijn. De raaklijn kan de kromme eventueel nog snijden in een ander punt dan het raakpunt (Wikipedia).

Herkomst naam Crystal Star:

De naam Crystal Star is afgeleid van de namen van onze dochters Sterre en Crystal. Onze meiden zijn ons alles en zonder hen zouden we een heel ander leven hebben. We zijn enorm trots op hen. Zij houden de boel draaiende en houden ons schip drijvend en behouden de koers die we volgen. Ook het nummer van het schip is bijna geen toeval 2219. 22 jaartal van Crystal en 19 van Sterre.