Terug naar alle ligplaatsen

Oudezijl

Regio: Noord, Kust

In Oudezijl is één ligplaats voor de Schepencarrousel beschikbaar. Deze plaats is tot stand gekomen in nauw overleg tussen de gemeente Oldambt, de Schepencarrousel en de vergunninghouder voor de ligplaats, die met zijn schip tussen de Randstad en Oudezijl pendelt. De plaats is dus niet doorlopend beschikbaar, maar in de praktijk is veel mogelijk.

Oudezijl is te bereiken over de Dollard (sluis Nieuwe Statenzijl) of over het Winschoterdiep, de Rensel en de Westerwoldse A. Beide routes zijn goed te bevaren. De route over de Dollard vereist enig inzicht in het tij: rond laagwater loopt de geul bij Nieuwe Statenzijl vrijwel droog. Op de route binnendoor is een zelfbedieningssleutel voor de brug Klein-Ulsda nodig, op te halen en in te leveren o.a. bij de jachthavens Winschoten en Blauwestad, VVV’s in de omgeving en diverse brugwachters.

Voordelen voor deelnemers Schepencarrousel: Alleen beschikbaar via Schepencarrousel. Vriendelijk tarief.

Deelnemers aan de Schepencarrousel kunnen uitgebreide informatie inzien, zoals het liggeld en (de kosten van) voorzieningen zoals elektriciteit, drinkwater, afvalwaterafvoer, afvalcontainers, internet en parkeergelegenheid.

Alleen deelnemers kunnen een reservering plaatsen bij de betreffende ligplaats.

Deelnemer worden of inloggen