Christina 1930

Christina 1930

Scheepstype: overige (motor)

Bouwwerf: Gebr. Stam, Nieuw-Lekkerland

Bouwjaar: 1930

Lengte: 1700 cm

Dit schip beschikt over een spandoek waarmee het “verhaal van het schip” in de haven kan worden gepresenteerd.

   

Breedte : 390

Diepgang : 160 cm

Kruiphoogte : cm

Officiële thuishaven : Nijmegen

Motor : MAN

Vermogen van de motor : 170 PK

Bouwjaar van de motor : 1988

ENI-nummer :

Weerwolf
In 1930 in opdracht van Mr. Dr. van Stockurn van Akendam voor f 30.000,- onder klasse "Bureau Veritas" als zeegaand motorjacht gebouwd met de naam Weerwolf. Oorspronkelijk uitgerust met een MWM 4 cilinder 72 PK. Het schip wordt met bemanning gevaren, over zee, naar verluidt zelfs naar de Middellandse Zee.

Geschut
In 1940 wordt de Weerwolf door de Duitsers in beslag genomen. Het standaard buitenkompas op het achterdek wordt vervangen door geschut. Het schip wordt ingezet als patrouillevaartuig op IJsselmeer en Waddenzee. Op het eind van de oorlog wordt het tot zinken gebracht in Rotterdam maar een dag later alweer gelicht.

Rijkswaterstaat
Van 1947 tot 1963 heeft Rijkswaterstaat het schip, met verschillende namen o.a. IJselmeer, in gebruik met een driekoppige bemanning. In 1956 wordt een nieuwe motor ingebouwd: MAN 6 cilinder, 80 PK.

Weer particulier jacht
Vanaf 1983 is het schip weer als particulier jacht in gebruik, met de oorspronkelijke naam Weerwolf. De nieuwe eigenaar laat het woongedeelte, behalve de achterhut, ingrijpend restaureren en met hardhout intimmeren. Ook worden radar, autopilot, marifoon en centrale verwarming aangebracht. Er worden meerdere reizen naar Denemarken en Helgoland gemaakt.

Het Raadsel van de Wadden
Onder de naam Kormoran figureert het schip in de Engelse speelfilm ‘het Raadsel van de Wadden’. In 1985 wordt het verkocht aan P.E. Scheer waarbij de naam verandert in Kormoran (Aalscholver). Er worden ook reizen gemaakt naar Ramsgate en Londen. Ook de 2e motor wordt vervangen, door een MAN 6 cilinder 170 PK.

Christina
In 2010 is het jacht in bezit gekomen van de heer Kleijn en werd de Joery zoals het toen heette, omgedoopt tot Christina. Ze ligt voornamelijk in Mook en Nijmegen.
Christina is ingeschreven bij de St. Behoud Historische Motorjachten.