Regge 1926

Regge 1926

Scheepstype: luxemotor

Bouwwerf: Wilmink, Groningen

Bouwjaar: 1926

Lengte: 3357 cm

   

Breedte : 506

Diepgang : 120 cm

Kruiphoogte : 420 cm

Officiële thuishaven :

Motor : Stork Ricardo AR 213

Vermogen van de motor : 141 PK

Bouwjaar van de motor : 1958

ENI-nummer :

De eerste naam van het schip was ‘Nieuwe Onderneming 1’. Het schip is lang in eigendom geweest van de firma Vliek in Nijkerk. In de jaren 70 van de vorige eeuw werd het ‘De tijd zal ’t leren 2’. Het schip was toen van de firma Beers uit Winkel in Noord Holland en heeft in de beurtvaart gevaren op onder meer Rotterdam. Begin jaren 80 is gestopt met het varen van vracht en is het een scoutingschip in Heerhugowaard geworden met de naam ‘Jan Tempelaars’. Daarna is het ook nog enkele jaren een scoutingschip geweest in Coevorden. Na het opheffen van deze scoutinggroep werd het schip niet meer onderhouden. In 2010 hebben de huidige eigenaren het schip gekocht en is in Coevorden en Arnhem het ijzerwerk, met veel authentiek klinkwerk, hersteld. Er is weer een teakhouten stuurhut geplaatst en veel van de techniek zoals het assenstuurwerk is volledig gereviseerd.

Van de historie in de vrachtvaart is bij de huidige eigenaren niet veel bekend. Wel dat de ‘Nieuwe Onderneming 1’ graan heeft gevaren vanaf Noord Holland naar Amersfoort en Nijkerk. Als iemand nog meer informatie heeft dan horen de huidige eigenaren dat graag.

De oorspronkelijke motor was een gloeikopdiesel van Steywal. In de jaren 60 is de huidige Stork motor geplaatst. Deze motor heeft eerst in een viskotter gestaan. Op internet staat dat er voor de Stork ook nog een Modag diesel zou zijn geweest maar hier zijn geen sporen van gevonden. Ook hier zou men graag wat meer informatie over willen.