Regge 1926

Regge 1926

Scheepstype: luxemotor

Bouwwerf: Wilmink, Groningen

Bouwjaar: 1926

Lengte: 3357 cm

   

Breedte : 506

Diepgang : 120 cm

Kruiphoogte : 420 cm

Officiële thuishaven :

Motor : Stork Ricardo AR 213

Vermogen van de motor : 141 PK

Bouwjaar van de motor : 1958

ENI-nummer :

De eerste naam van deze luxe motor was ‘Nieuwe Onderneming 1’. De firma Vliek uit Nijkerk voer er graan mee rond van Noord-Holland naar Amersfoort en Nijkerk. In de jaren ‘70 van de vorige eeuw werd het schip door de firma Beers uit Noord-Holland omgedoopt tot ‘De tijd zal ’t leren 2’. Ze heeft toen in de beurtvaart gevaren op onder meer Rotterdam.
Van begin jaren ’80 tot ongeveer 2005 deed het schip onder de naam ‘Jan Tempelaars’ dienst als moederschip voor scoutingverenigingen in respectievelijk Heerhugowaard en Coevorden.

Van 2010 tot 2022 hebben Gerard en Gertie Derksen onder andere het staalwerk, de stuurhut en het assenstuurwerk aangepakt en legden daarmee de basis voor de huidige eigenaren die het verder als woonschip omtoveren. Met twee zware telescopische spudpalen leent het schip zich goed voor off-grid uitjes.

De oorspronkelijke motor was een gloeikopdiesel van Steywal. In de jaren ‘60 is de huidige Stork Ricardo geplaatst. Deze driecilinder stond eerst in een viskotter.

Erg veel is er niet bekend over de historie van het schip toen ze vracht voer. Weet u er meer van? De koffie staat klaar!