Onze nieuwe website

Nieuwe mogelijkheden

Na lang wikken en wegen, maar vooral goed naar onze gebruikers te luisteren hebben we geprobeerd een website te maken die voor onze deelnemers, havenmeesters en andere belangstellenden van grote toegevoegde waarde is, die eenvoudig in gebruik is en die je van de gewenste informatie voorziet.
In het ontwerp is er rekening gehouden met de schipper, die graag informatie krijgt over o.a. de mogelijkheden van de ligplaatsen, de keuzes van de collegaschippers en of er nog nieuws is. Hieronder ziet u een weergave van de mogelijkheden die deze website je biedt.

Interactieve communicatie

Het idee om gebruik te maken van gebruikersnummers laten we achter ons. Inmiddels zijn we allemaal wel ervaren in het aanmaken van een gebruikersaccount, denk aan het online winkelen op internet. We hebben de website zo ingericht dat je je zelf kunt aanmelden als schipper, waarna je ook de informatie over het schip aanlevert via de website. Er wordt niet meer gewerkt met een paspoort, je bent zelf verantwoordelijk voor het presenteren van je schip. Dat scheelt ons werk en geeft je de mogelijkheid om er iets persoonlijks van te maken. Na dat je bent toegelaten als schipper, kun je zelf eenvoudig ligplaatsreserveringen aanvragen.

Groeimodel

De website zetten we op in fases. Op termijn willen we steeds meer funktionaliteit gaan invoeren. Nu is het alleen nog mogelijk om aan te melden als schipper, gegevens van het schip te uploaden en reserveringen te doen.

Privacy

In de oude website waren veel gegevens door iedereen te raadplegen, we waren hiermee niet heel gelukkig en hebben nu onderscheid gemaakt tussen de info die we delen met de gebruikers en wat er voor buitenstaanders beschikbaar is.

Interactief?

Een toekomst waar de gebruikers om gevraagd hebben, proberen we nu echt te realiseren. Door van gebruikers en havenmeesters wat meer dicipline te vragen in het gebruik van deze website, ontstaat er een overzicht van “actieve” schepen die gebruik maken van de ligplaatsen. Er wordt een database van boekingen aangelegd, zodat door het maken van slimme koppelingen je bij een schip kan zien waar hij geweest is, waar hij ligt en waar de reis naar toegaat. Als je een haven selecteert zal daar te zien zijn wie er gelegen heeft, wat de actuele (schepencarrousel) bezetting is en wat de planning is.

We gaan varen

Als het zien van zich verplaatsende schepen jou uitnodigt om ook de trossen los te gooien en aan te sluiten in het konvooi varende schepen, dan vinden we dat de schepencarrousel haar werk goed doet.

Goede havenbezetting

We zoeken nog steeds naar meer ligplaatsen, maar alleen als daarvoor belangstelling bestaat. Varen, ontmoeten, veranderen, wonen, werken, erbij horen, etc.

Toekomst

We hopen op nog meer behoud van historisch varend erfgoed, meer aangesloten schippers, meer varende schepen, volle havens, mooie ontmoetingen en een schepencarrousel die hierin voor mensen, schepen en havens een verbindende schakel kan zijn.

Schepen

Ben je eigenaar van een mooi historisch, authentiek schip? Heb je een verhaal over het schip, stukje historie, maar ook wat het schip voor jou betekent, kijk of het concept van schipper van de schepencarrousel je past………

Mensen

Voel jij je aangetrokken tot de scheepvaart van weleer, lijkt het je leuk om met je schip steeds weer op een andere plaats te liggen en nieuwe en oude bekenden te ontmoeten, overweeg dan deelname aan de schepencarrousel….

Havens

Wil jij in de haven aan andere belangstellenden het verhaal van jouw schip, jouzelf en de schepencarrousel kwijt, bedenk dan dat de weg er naar toe eenvoudig is. Geef je op als deelnemer van de schepencarrousel….

Ligplaatshouder

Als je al langer eigenaar of beheerder bent van een mooie haven of kade, maar het ontbreekt aan schepen, twijfel dan niet en zoek contact met de schepencarrousel. Samen kunnen we kijken hoe we iets voor elkaar kunnen betekenen. Wij zullen onze best doen dat de schepen er netjes uitzien, de schippers zich gepast gedragen en dat het schip weer op de afgesproken tijd vertrekt. Kortom een verfraaiing van de omgeving, de ligplaats in gebruik waarvoor zij bedoeld is, allemaal WIN-WIN

Ervaringen

Hieronder de ervaringen van schippers, havenbeheerders en belangstellenden

Als ik door de haven wandel, ruik ik de schepen, geniet ik nog meer van de vaak authentieke schippers en lees ik het verhaal van het schip. Of het gisteren gebeurde…..

Jan Jansen

Drukke zakenman, Wandelaar

Een grote zomerdrukte met veel plezierjachtpassanten en dan gevolgd door deelnemers van de Schepencarrousel. Deze zorgen voor een serene rust in het pytoreske stadshaventje. Niet leeg, maar een totaal andere dynamiek, die er ook niet aan mag ontbreken. Mooi, deze oude schepen in de winter in de haven. Voor wandelaars niet onbekend, leuk om even langs de schepen te lopen, de spandoeken te lezen en de schippers te spreken.

Rik Stoorvogel

Havenmeester, Wijk bij Duurstede

Met veel plezier varen we rond en maken sinds 6 jaar gebruik van de Schepencarrousel. Iedere keer een andere omgeving, veel belangstelling voor ons en ons schip. Vooral door het varen, steeds weer opnieuw zoeken en vinden van mogelijkheden, de vele ontmoetingen maken het gebruik van de Schepencarrousel tot iets waardevols. Het brengt ons geluk!!!!

Iede Nieuwhof

Schipper, MS Onrust

Donateur worden

Natuurlijk kunnen we een financiëel duwtje in de rug gebruiken. Het is altijd hard werken om de schepen te onderhouden en varend te houden, wij stellen jouw bijdrage bijzonder op prijs, ook als je geen schipper of havenmeester bent. Wij zorgen dat we nog meer schippers en havens kunnen blij maken met het concept van de Schepencarrousel. Door op de knop te drukken kun je je opgeven als donateur, wij houden je dan ook op de hoogte van onze activiteiten via nieuwsbrieven.

Laatste Nieuws

We zijn blij met het gegeven dat Tilburg zich ook gaat aansluiten bij de Schepencarrousel

We beloven je geen spam te sturen